dijous, 30 d’agost del 2018

Projecte Erasmus+

L’Institut de Cassà, seleccionat amb un projecte Erasmus+

Es portarà a terme amb centres de Suècia i França

 
Imatges dels centres participants al projecte
 
L’agència espanyola del Programa Erasmus+ ha fet saber fa pocs dies que en la resolució publicada el 10 d’agost, l’Institut de Cassà de la Selva ha estat un dels centres educatius seleccionats per tal de portar a terme un programa d’Associació d’intercanvi escolar durant el període 2018-20. En total han estat atorgats ajuts a 173 projectes a tot l’estat, tres dels quals a centres de les comarques gironines (els altres dos centres de la demarcació són l’INS Narcís Xifra i l’Escola Bell-lloc, de Girona). El pressupost assignat a l’institut és de 80.144€.
El projecte es portarà a terme amb el centre Sjulnasskolan situat a Piteå, al nord de Suècia i amb el Lycée Philippe Lamour, de Nimes (França). Un grup de professors de l’escola sueca ja fa visitar l’Institut de Cassà aquest mes de maig a través d’un programa europeu de jobshadowing per tal de veure in situ com el centre cassanenc porta a terme l’ensenyament de les llengües estrangeres al seu projecte educatiu, especialment pel que fa al Pla de Plurilingüisme, a través del qual s’imparteixen matèries parcialment en anglès i francès.
El títol del projecte és Connecting Woods, i hi participaran els alumnes que el curs vinent comencen 3r d’ESO, i el completaran ells mateixos quan cursin 4t d’ESO. El tema és bàsicament la relació del bosc amb la població humana. En el cas de Cassà estarà centrat en les Gavarres i prendrà importància el sector del suro. L’alumnat, després de conèixer la realitat pròpia, podrà conèixer la realitat dels altres països i hàbitats, ja que grups d’estudiants podrà viatjar als països socis amb l’ajut europeu obtingut. Així doncs, estudiants cassanencs viatjaran a Suècia i a França i estudiants d’aquests dos països vindran a Cassà.
Aquest projecte entra dins la línia de potenciar l’ensenyament i l'ús de les llengües estrangeres a l’Institut. En la mateixa direcció van el Pla de Plurilingüisme (que enguany incorporarà una nova matèria en anglès, l’Educació Física de 1r d’ESO), el Projecte Cambridge – DELF (a través del qual uns 500 alumnes del centre han obtingut títols d’idiomes en els darrers 6 anys) o l’intercanvi de 4t d’ESO, que el curs vinent es farà amb Dinamarca.

Font: Cassà Digital  (https://www.cassadigital.cat/noticia/90995/linstitut-de-cassa-seleccionat-amb-un-projecte-erasmus)